Doprava ZADARMO pri objednávke nad 45,- Eur v SR

AKO SI SPRÁVNE POSKLADÁTE KOŠEĽU DO KUFRA ČI DO ŠATNÍKA?

Asi každý, kto už aspoň raz žehlil košeľu uzná, že dokonalé vyžehlenie košele vyžaduje nemalé úsilie. To je však mnohokrát zbytočné, keď máme v šatníku málo miesta, teda nesprávne poskladanú či zavesenú košeľu vytiahneme pokrčenú. Tu je niekoľko tipov, ako tomu predísť.

KOŠEĽA ZAVESENÁ NA RAMIENKU

Po žehlení necháme košeľu zavesenú na ramienku. Zohriata látka vychladne a váha košele ešte vyrovná prípadné nedokonalosti žehlenia.

V ideálom prípade košele neskladáme, ale vešiame na ramienka správnej veľkosti. Zapneme vrchný gombík goliera košele, aby sme tak zabránili prípadnému zošuchnutiu košele z ramienka. Ramienko by malo mať oválne kraje, ktoré udržia pekný tvar košele v ramenách. Ramienka s ostrými koncami, látku košele vytlačia, čo vidieť aj keď je košeľa už oblečená.

SKLADANIE KOŠELE

Ak sa však stane, že dostatok miesta v šatníku nemáme, pozapíname všetky gombíky košele a košeľu položíme predným dielom smerom dole, na rovnú plochu. Ďalej záleží na tom, akú šírku poskladanej košele si želáme (v závislosti od miesta v šatníku, alebo v kufri). Podľa toho preložíme košeľu najprv z jednej strany ramena (väčšinou do polovice ramena). Následne zložíme rukáv smerom dolu. Manžetu skladáme naplocho, do strany. Rovnako pokračujem aj so skladaním druhej polovice košele. Zloženie by malo byť v pravom uhle k ramennému švíku. Spodný okraj košele preložíme cez manžety tak, aby jej spodný okraj bol v jednej rovine s golierom. Košeľu otočíme golierom nahor a môžeme odložiť.

TIP: V obchodoch sa „pravítkový“ efekt košeľových komínkov dosahuje použitím kancelárskeho papiera, ktorý sa umiestni na výšku, pod golier košele, pričom bočné strany košele sa preložia na šírku tohto papiera.

1_fb-banner

Slovenská značka Marco Moralli už roky šije košele na objednávku pre svetové obchodné značky i v rámci vlastnej produkcie. Požiadavkam čoraz životného tempa náročných zákazníkov, prispôsobila aj povrchové úpravy vlákien. Na trh tak priniesla košele s povrchovou úravou „easy iron“, „non iron“ až po poslednú novinku, tzv. „never iron“. Ide o unikátnu úpravu materiálu použitého na výrobu košieľ, ktoré sú tak omnoho príjemnejšie na nosenie, pretože sa lepšie prispôsobia telu a jeho pohybu. Úprava neničí prirodzené vlastnosti bavlny, zachováva priedušnosť materiálu a schopnosť absorbovať pot. Špeciálne upravené vlákno košele sa pôsobením telesného tepla narovná a košeľa sa tým sama „žehlí“. Vďaka čomu pôsobí sviežo aj po celom náročnom dni nosenia. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.