Doprava ZADARMO pri objednávke nad 45,- Eur v SR

CYNICKÝ POHĽAD NA REALITU NOSENIA PÁNSKYCH KOŠIEĽ

Možno poznáte všeobecne rozšírený názor žien, že muž v obleku a dobrej košeli vyzerá veľmi príťažlivo. Dá sa to vysvetliť ako prežitok minulých čias, kedy si košele mohli dovoliť len bohatí muži. Teda na dámy zrejme pôsobí muž v košeli a obleku ako úspešný jedinec. A „TO“ je príťažlivé. Možno...

Na veľkosti záleží

To platí aj pri výbere košele. Najmä staršie ročníky si vyberajú tzv. voľnejšie strihy, v ktorých predpokladajú,  že sa budú cítiť pohodlnejšie. No keď manžety takejto „pohodlnej“ košele siahajú až k špičkám prstov, určite to pohodlné nie je. Rovnako tak, za mužom, ktorý vyzerá, že má košeľu po staršom bratovi, sa otočí máloktorá žena s obdivom. Smiešne pôsobí aj ďalší extrém. Ak si pán, hrdý na svoju postavu, oblečie menšiu – obtiahnutú košeľu. Tu to skôr zaváňa výpožičkou od mladšieho brata. Úplne najhoršie je, ak sa košeľa v oblasti hrudníka či brucha rozchádza.

Čo muž v čiernej košeli?

Čierna je určite sexi. Spomeňme napríklad charizmatického speváka a zlého chlapca s gitarou v jednom – Johnyho Casha, či tajomného ochrancu bezbranných – Zora. No čo ak si čiernu košeľu oblečie muž z nášho „podnebného pásma“, vyznačujúci sa bledou pokožkou? Nestane sa nič do momentu, ak si čiernu košeľu neskombinuje so sakom bledšej farby, celkový outfit potom pôsobí ponuro a bledá pokožka dostáva chorobný nádych.

A čo krátky rukáv?

Partnerka nemusí byť priamo otrokyňou módy aby vedela, že krátky rukáv je v poriadku, ale nie do spoločnosti, kde sa vyžaduje oblek. Džentlmen prežije aj teplé počasie, no oblek a košeľa musia byť z kvalitnej bavlny. V prípade, že muž najmä v letných mesiacoch tvrdohlavo trvá na (z pohľadu spoločenskej etikety) vražednej kombinácii obleku a košele s krátkym rukávom, odporúčame partnerke jediné. Tváriť sa, že k nemu nepatrí.

Čo si obliecť pod košeľu?

Existujú blogy s hrôzostrašnými príhodami žien, ktoré videli mužov v obtiahnutých bielych košeliach tenkých látok, spod ktorých sa na ne samopašne usmievali chlpaté mužské bradavky. Ešte horšia story hovorí o tom,  ako volal o pomoc mužský porast na hrudi, ktorý sa spod úzkej košele snažil predrať cez látku von. Práve preto je už nejaký ten rok dostať kúpiť pánske tričká pod košele, ktoré sa tešia značnej obľube.

Vtipný štylista

Je váš partner vlastným štylistom so zmyslom pre humor, ktorému neviete prísť na chuť? V tom prípade ste asi svedkom kombinácií kára s bodkami, pásikmi a inými vzormi. Mnohí muži už odpozorovali, že vertikálne prúžky zužujú a horizontálne naopak rozširujú. No pozor páni, ak skombinujete oblek s vertikálnymi pásikmi s károvanou  košeľou, budete síce originálni, no zároveň podobný mape pozemku z katastrálneho úradu.

 

Rada na záver: dobre padnúca biela košeľa s dlhým rukávom z kvalitnej látky je zlatým štandardom napieč celými dekádami.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.