Doprava ZADARMO pri objednávke nad 45,- Eur v SR

MARCO MORALLI VIE O KOŠELIACH SKUTOČNE VŠETKO

Slovenský producent košieľ značky MARCO MORALLI už roky šije košele na objednávku pre svetové obchodné značky, ale aj pre potreby vlastnej produkcie. Dobrý výrobca pozná svoj produkt dokonale. To platí aj o Marco Moralli. Táto značka stavia na používaní špičkových materiálov, skvele padnúcich strihov a sviežich i nadčasových dizajnov tkanín. Dobre padnúcu košeľu neocení len jej nositeľ, ale aj oko dámy.

Kedysi si košele mohli dovoliť len zámožní páni, ktorí mali dostatok prostriedkov na ich pranie, resp. mohli si dovoliť zaobstarať viacero košieľ. V dávnej minulosti plnila košeľa funkciu spodného prádla. Aj preto je stále neprípustné obliecť si na akcie vyššieho spoločenského významu iba košeľu, bez saka. Z rovnakého dôvodu zároveň platí, že gentleman si v prítomnosti dámy neodkladá sako a nezostáva iba v košeli.

Pánska košeľa ako ju poznáme dnes, prešla dlhým vývojom. Vedeli ste, že súčasnú podobu získala až na konci 19. storočia? Košele sa spočiatku obliekali cez hlavu. Niektoré mali vo výstrihu šnúrky na uviazanie. Pôvodnú belosť košieľ neskôr vystriedali ďalšie farby a dokonca aj vzory. Okrem farieb to bol aj tvar goliera, ktorý sa menil. Do konca 19. storočia to boli rôzne variácie stojatých a rôzne zdobených golierov. Neskôr sa z ich výšky uberalo, až kým sa z nich nestali tzv. ležaté goliere. Dnes sa košele so stojatým golierom nosia do smokingu, fraku.

Dĺžka rukávu tiež prešla zmenami. Krátky rukáv je obľúbený najmä v letných mesiacoch. No treba pamätať na to, že košeľu s krátkym rukávom zásadne nekombinujeme so sakom. Jedným z dôvodov je, že podľa etikety by manžety mali vyčnievať spod rukávov saka asi 1,5 centimetra.

Dlhý či krátky rukáv, farba, strih – to všetko musí muž zvážiť pri výbere vhodnej košele na konkrétnu príležitosť. Nie každá košeľa je vhodná pre biznismena, do spoločnosti a pod. Preto je potrebné venovať výberu košele zvýšenú pozornosť a dbať pritom na jej kvalitu, vzhľad a komfort nosenia.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.