Oblečte si úspech. Zakladateľ Módneho domu MAKR, radí ako na to.

Dôvody, prečo sa istým druhom odevu hovorí „oblečený pre úspech“, znamená aj to, že vo formálnom oblečení sme viac naladení na biznis alebo výzvy, ktoré nás čakajú. Formálne oblečenie a dobre „padnúca“ košeľa, spôsobuje, že sme správne naladení. Cítime sa sebavedomejšie, telo vyplavuje viac hormónu, ktorý je zodpovedný za pocit dominancie. Celkový efekt spôsobuje, že sme lepší vyjednávači a zlepšuje sa naša schopnosť abstraktne myslieť. Košeľa je základom šatníka viacerých pánov. Výber by sme v žiadnom prípade nemali podceniť. Investícia do dobrej košele, môže byť jednou z najlepších investícii, ak očakávate od vášho života viac.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: MAKR

Pravidlo 1. Materiál je základ.

Najviac používanou tkaninou na výrobu košieľ je pochopiteľne bavlna. Prírodný materiál, ktorý sa pestuje a používa sa výrobu priadzí. Kvalita bavlny je pochopiteľne všade odlišná, záleží to na veľa faktoroch. Najviac rozšírenou je egyptská bavlna. Okolie rieky Níl vytvára to najideálnejšie prostredie na jej rast, teplo a dostatok vlahy z Nílu. Podľa kvality bavlny sa vyrába kvalita z priadze, čo je základ na výrobu tkaniny, pre čo najlepšie košele. V módnom dome MAKR najviac používajú dvojmo zosúkanú priadzu, čo znamená, že dve veľmi tenké priadze sú prepletené do jednej veľmi pevnej, dokonca až tri priadze do jednej, čo je trojmo zosúkaná priadza. „Tu začína zásadný rozdiel v nákupe najlepších košieľ. Materiál vyzerá veľmi podobne, ale rozdiely sú obrovské. Na výrobu košieľ bežne používame dvojmo až trojmo súkané priadze. Máte to ako Svätoplukove prúty. Priadza sa skladá z dvoch alebo troch prútov. Je silná, pevná, funkčné vlastnosti sú vynikajúce.“, hovorí Jaroslav Janíček, zakladateľ módneho domu MAKR. Vlastná produkcia spoločnosti je rozdelená medzi štyri nosné značky. Makr, Sierra Leone, Cotton House a Marco Moralli. Veľmi dôležité je farbenie. Najlepšie košele vyrobíte z tkanín, ktoré sú farbené v priadzi. Pri výrobe košieľ používame nano technológie. Uľahčujú starostlivosť, zvyšujú komfort nosenia a pocitové pohodlie. „Pri výrobe košieľ Marco Moralli používame tretiu generáciu technológie Never Iron. Košeľa sa vôbec nemusí žehliť, poprípade jemne žehliť úpravou Easy Care. Na svadobné košele pridávame Hodvábny efekt, používame antibakteriálnu úpravu so striebrom. Na športové košele používame rýchlo schnúcu úpravu alebo vode odolnú. Špeciálna technológia je na bielu farbu, aby bola veľmi jasne biela s dlhotrvajúcim účinkom. Dôležité, aby tkaniny disponovali certifikátom OEKO-TEX STANDART 100. Pri výrobe našich košieľ pracujeme s tými najlepšími materiálmi, ktoré na trhu sú dostupné, častokrát až nadčasové. Je to náš záväzok sebe a zákazníkom, dopĺňa Jaroslav Janíček. A aké košele nekupovať ? V tom má Jaroslav Janíček jasno. Odporúča nekupovať košele s Polyesterom, ktoré sa dnes vyrábajú hlavne z PET fliaš. Podľa jeho slov sa jedná o najlacnejší materiál na trhu a neodporúča tento materiál ani pre Vašu pokožku.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: MAKR

Pravidlo číslo 2. Pohodlie a strih.

Za viac ako 25 rokov v módnom biznise a v celosvetovom trhu s módou a spoluprácou s najväčšími módnymi značkami odporúča Jaroslav Janíček, aby ste si vyberali do svojho šatníka kúsky, ktoré sa prispôsobia vám, bez kompromisov. Pri výbere strihu štíhlejší páni môžu zvoliť variantu slim, klasickejší rovnejší strih, ktorý však môže sedieť každému typu postavy. Dôležité je, aby košeľa sedela na ramenách, v bokoch a pri vystretých rukách sa dotýkala zápästia. Pri skúšaní košele odporúčame zákazníkom, aby urobili čo najviac prirodzených pohybov, ktoré robia počas dňa. Stáť rovno pred zrkadlom vo Vašej novej košeli v kabínke, nemusí stačiť. Sadnúť si, urobiť ľahký drep alebo zohnúť sa. V každom z týchto úkonov Vám košeľa musí sadnúť, ako uliata. Košele Marco Morallii používajú unikátnu úpravu materiálu, ktoré sú tak omnoho príjemnejšie na nosenie, pretože sa lepšie prispôsobia telu a jeho pohybu. Košeľa musí sadnúť aj do obleku, alebo ku saku ako uliata. Úprava neničí prirodzené vlastnosti bavlny. Zachováva priedušnosť materiálu a schopnosť absorbovať pot. Špeciálne upravené vlákno košele sa pôsobením telesného tepla narovná a košeľa sa tým sama „žehlí". Vďaka čomu pôsobí sviežo aj po celom náročnom dni nosenia.

Pravidlo číslo 3. Buďte sami sebou.

Pri výbere košele buďte odvážny, prejavte sa a vždy si vyberajte intuitívne. „Byť sám sebou je jedna z najdôležitejších vecí, ktoré som sa v živote naučil. Inú možnosť ani nemáte, lebo všetci ostatní sú už obsadení.“, dopĺňa s úsmevom Jaroslav Janíček. Pánska aj dámska móda MAKR a MARCO MORALLI je zameraná na nadčasovú kvalitu a pohodlie. Zákazníkom odporúčajú, aby keď je to možné, boli originálni. Aj pri výbere bielej košele viete byť originálny a môžete zanechať neopakovateľný dojem. Dopĺňa na záver s úsmevom Janíček.

Jaroslav Janíček
Jaroslav Janíček  Zdroj: MAKR
Autor: PR článok
 
Zdroj : www1.pluska.sk/zaujimavosti/pani-ako-vybrat-koselu-3-zakladne-pravidla-gentlemana-pre-rok-2021